TalentStad is bijzonder

Wat is TalentStad Beroepscollege?

TalentStad Beroepscollege is de plek waar je ontdekt wat je met jouw talenten kunt doen. Een spannende ontdekkingstocht. Daarom geeft het vernieuwde TalentStad jou de kaart in handen. Samen stippelen we de beste 'route 038' uit. Door de jungle van nieuwe vakken en lastige keuzes helpen onze leraren je op weg. Op naar jouw droomberoep!

Voor wie is TalentStad?

Kom je net van de basisschool? En ben je klaar voor een vmbo basisberoepsgerichte (BB), vmbo kaderberoepsgerichte (KB) of vmbo kaderberoepsgerichte/gemengd theoretische (KGT) leerweg? Dan is TalentStad de school voor jou. Ook als je nog niet precies weet wat je later wilt worden. TalentStad is er voor alle leerjaren van de bovengenoemde vmbo-richtingen: van de eerste klas tot en met de vierde.

Ben jij op zoek naar een school voor praktijkonderwijs? TalentStad Praktijkonderwijs biedt aan de Sleedoornstraat deze richting aan.

Wat kun je er doen?

TalentStad is de school die je helpt je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Ook als je nog niet precies weet wat je later wilt worden. Juist dan kunnen we je helpen. We laten je kennismaken met vakken die jou interesseren. Vakken die je op weg helpen iets te doen met wat jij goed kunt en leuk vindt. Hou je van techniek? Beweeg je graag? Of ben je een echte beauty queen? Het zijn allemaal talenten waarmee je in TalentStad aan de slag kunt. Ook in de praktijk. Sleutel bijvoorbeeld aan een auto in een echte werkplaats. We hebben een schoonheidssalon waar jij mensen mooi maakt. Een interieur- en designafdeling om je creativiteit los te laten. En nog veel meer spannende praktijkruimten!

Goed voorbereid

De opleidingen op TalentStad duren 4 jaar en leiden op tot verschillende vormen van het mbo. Je oriënteert je op het mbo of de arbeidsmarkt door stages te volgen en ROC's te bezoeken. In het derde en vierde jaar van TalentStad bouw je aan een examendossier. Daarin leggen we je cijfers vast en welke vaardigheden je hebt geleerd. Met dat dossier zorgen we dat je aansluiting met het mbo beter verloopt. De aansluiting met het mbo is helemaal ideaal in de opleidingen VM2 Voertuigentechniek en VM2 Transport & Logistiek. Want in deze leergangen zijn leerjaar 3 en 4 van de beroepsgerichte leerweg van het vmbo samengevoegd met leerjaar 1 en 2 van het mbo-2.

Waarom TalentStad?

In een stad leven veel verschillende mensen. Die allemaal verschillende dingen doen. Wat ze leuk vinden, en wat nodig is. Iedereen is op weg ergens naartoe. En ontdekt steeds iets nieuws. TalentStad is net zo. Allemaal verschillende leerlingen leren allerlei verschillende vakken. Je ontdekt wat je leuk vindt, en doet wat nodig is om je doel te bereiken. Dat doel: jouw droomberoep. We vinden het belangrijk dat onze school je zoveel mogelijk kan bieden. Daarom is TalentStad kleinschalig ingedeeld en hebben we een sterke band met de regio.

Tegelijk zijn we onderdeel van een grote organisatie; Landstede Groep. Daardoor kunnen we dingen mogelijk maken die anders buiten bereik blijven. De samenwerking met andere scholen geeft daarnaast alle kansen voor dialoog en verdieping. Met die scholen delen wij onze onderwijsvisie en onze protestants christelijke of katholieke achtergrond. Lees meer over de scholen voor voortgezet onderwijs die vallen onder Landstede Groep.