Landstede Groep

TalentStad TV

   

Voor leerlingen met interesse in media is er op onze school TalentTV. Tijdens dat lesuur kunnen leerlingen onder begeleiding van ervaren docenten aan de slag met mediagerelateerde zaken. Zo kunnen zij gebruik maken van prachtige filmcamera’s om een zelfbedacht item te draaien, dat zij vervolgens eigenhandig met een professioneel programma gaan monteren tot een echt item. We zijn dus nét een echte nieuwsredactie, waarbij de input voor leuke onderwerpen en invalshoeken bij de leerlingen vandaan komt. Alle facetten van de journalistiek komen aan bod. Van de voorbereiding tot aan het uiteindelijke nieuwsitem. 

TalentTV is een mooie opstapje naar keuzedeel ‘Diensten en Producten’, waar leerlingen in de bovenbouw mee te maken krijgen. Door deelname aan TalenTV komen zij goed beslagen ten ijs. Overigens worden mooie bijdragen gepost op ons eigen Youtube-kanaal, dat met meer dan duizend volgers een groot bereik heeft en goed wordt bekeken! 

Zoals gezegd is het een vast lesuur in de week. Wanneer een leerling geïnteresseerd is, mag hij/zij het reguliere lesuur op dat moment ‘skippen’. Dus wanneer je eigenlijk Engels hebt als TalentTV wordt gegeven, vervalt deze les voor jou. Daar zijn wel twee belangrijke voorwaarden aan verbonden, te weten een goed cijfer voor het vak en onbesproken gedrag. TalentTV is dus een extraatje voor enthousiaste leerlingen!

De filmploeg maakt van alle belangrijke evenementen en gebeurtenissen filmpjes die zowel op school als ook buiten de school plaatsvinden.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088 850 7660
Ons e-mailadres: info@talentstad.nl

Ons adres:
TalentStad Beroepscollege
Blaloweg 1
8041 AH Zwolle