TalentStad TV

Heb je interesse in media, dan is er op onze school TalentTV. Tijdens dat lesuur kun je onder begeleiding van ervaren docenten aan de slag met maken van filmpjes!

   

Professionele nieuwsitems

Je kunt gebruik maken van prachtige filmcamera’s om een zelfbedacht item te draaien. Vervolgens monteer je dit met een professioneel programma tot een mooi nieuwsitem We zijn dus nét een echte nieuwsredactie, waarbij de input voor leuke onderwerpen en invalshoeken bij jou en jouw mede-leerlingen vandaan komt. Alle facetten van de journalistiek komen aan bod. Van de voorbereiding tot aan het uiteindelijke nieuwsitem.

Eigen kanaal op YouTube

TalentTV is een mooie opstapje naar keuzedeel ‘Diensten en Producten’, waar leerlingen in de bovenbouw mee te maken krijgen. Overigens worden mooie bijdragen gepost op ons eigen YouTube-kanaal, dat met meer dan duizend volgers een groot bereik heeft en goed wordt bekeken!

Wanneer kun je meedoen?

Je gaat met TalentStad TV aan het slag tijdens een vast lesuur in de week. Wanneer je geïnteresseerd bent, hoef je niet naar het reguliere lesuur van dat moment. Dus wanneer je eigenlijk Engels hebt als TalentTV wordt gegeven, vervalt deze les voor jou. Daar zijn wel twee belangrijke voorwaarden aan verbonden:

  1. een goed cijfer voor dat vak
  2. onbesproken gedrag

TalentTV is dus een extraatje voor enthousiaste leerlingen!

De filmploeg maakt van alle belangrijke evenementen en gebeurtenissen filmpjes die zowel op school als ook buiten de school plaatsvinden.