Landstede Groep

Vmbo Kaderberoepsgerichte leerweg (KB)

In de kaderberoepsgerichte leerweg staat werken met je handen centraal. Naast de algemene vakken krijgen je wekelijks een praktijkgericht programma. Het niveau is even hoog als dat bij vmbo KGT en laat je naar dezelfde mbo-niveaus doorstromen.

  • Praktisch ingesteld
  • Niveau sluit aan op mbo niveau 4
  • Oefen vaardigheden voor een bepaalde bedrijfstak

Deze leerweg is bestemd voor praktisch ingestelde leerlingen. Behalve algemene vakken krijg je een beroepsgericht programma van ongeveer 10 uur per week. Daarin oefen je praktische beroepsvaardigheden voor een bepaalde bedrijfstak of sector. Je krijgt dan de theorie die bij de beroepsvakken hoort. De theoretische en de kaderberoepsgerichte leerweg zijn verschillend ingevuld: meer theoretisch of juist meer praktisch. Ze verschillen niet veel in moeilijkheidsgraad en ze bieden dezelfde doorstroommogelijkheden naar het mbo.

Onderbouw; Talent In Zicht

Voor de onderbouwklassen hebben we een speciaal programma dat je helpt een praktijkrichting te kiezen die bij je past: Talent In Zicht. Een programma van vier uur per week waarin je onder begeleiding van een talentcoach ontdekt wat je talenten zijn. Met behulp van het bedrijfsleven ontdek je wat je mogelijkheden zijn. En wij denken dat je betere keuzes kunt maken als je weet wat je talenten en mogelijkheden precies zijn.

Leuker en beter leren met laptops

Wij werken vanaf klas 1 met laptops als ondersteuning in het leerproces. Daarom is er op de hele school WiFi. Het gebruik van een laptop adviseren we sterk. Toch kun je ook onderwijs volgen zonder een laptop.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088 850 7660
Ons e-mailadres: info@talentstad.nl

Ons adres:
TalentStad Beroepscollege
Blaloweg 1
8041 AH Zwolle