Vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg (KB)

Deze route heeft hetzelfde niveau als vmbo-KB. Wat is er dan anders? Als je voor deze vmbo-kaderberoepsgerichte gemengd/theoretische leerweg kiest, ben je iets meer met de theorie bezig. Het lesprogramma is afgestemd op de theoretische leerweg. Dus kun je later makkelijk doorstromen naar niveau 4.

  • Praktisch ingesteld
  • Niveau sluit aan op mbo niveau 4
  • Oefen vaardigheden voor een bepaalde bedrijfstak

Behalve algemene vakken krijg je een beroepsgericht programma van ongeveer 10 uur per week. Daarin oefen je praktische beroepsvaardigheden voor een bepaalde bedrijfstak of sector. Je krijgt dan de theorie die bij de beroepsvakken hoort.


Onderbouw: Talent In Zicht

Voor de onderbouwklassen hebben we een speciaal programma dat je helpt een praktijkrichting te kiezen die bij je past: Talent In Zicht. Een programma van vier uur per week waarin je onder begeleiding van een talentcoach ontdekt wat je talenten zijn. Met behulp van het bedrijfsleven ontdek je wat je mogelijkheden zijn. Zo kun je betere keuzes maken als je weet wat je talenten en mogelijkheden precies zijn.

Leuker en beter leren met laptops

Wij werken vanaf in klas 1 met laptops als ondersteuning in het leerproces. Daarom is er op de hele school wifi. Een laptop moet je zelf Wanneer de aanschaf van een laptop om financiële redenen niet mogelijk is, kan er gebruik gemaakt worden van de scholierenregeling van de gemeente Zwolle.