Landstede Groep

Ons onderwijs

We zijn een open christelijke school. Dat wil zeggen dat iedereen die zich in onze identiteit kan vinden, welkom is op TalentStad Beroepscollege. Onze leerlingen komen niet alleen uit Zwolle, maar ook uit allerlei plaatsen in de omgeving; soms zelfs van verder weg.

vmbo BB
Ben jij beter met je handen dan met je hoofd? En wil je het liefst niet te lang meer doorleren na het vmbo? Dan sla je de basisberoepsgerichte leerweg van het vmbo in. In deze route heb je veel praktijkuren, afgewisseld met theorie. De eenvoudige theorie die je krijgt, sluit direct aan op de praktijk.
vmbo KB
In de kaderberoepsgerichte leerweg staat werken met je handen centraal. Naast de algemene vakken krijgen je wekelijks een praktijkgericht programma. Het niveau is even hoog als dat bij vmbo KGT en laat je naar dezelfde mbo-niveaus doorstromen.
vmbo KGT
Deze route heeft hetzelfde niveau als de vmbo KB leerweg. Wat is er dan anders? Als je voor vmbo KGT kiest, ben je iets meer met de theorie bezig. Het lesprogramma is afgestemd op de theoretische leerweg. Dus kun je later makkelijk doorstromen naar dat niveau.
vmbo BB/KB
Als jij nog niet duidelijk weet of het nou de basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg moet worden, dan is er de mogelijkheid om in een zogenaamde dakpanklas geplaatst te worden die wij de basis/kaderberoepsgerichte leerweg noemen.
Pro-vmbo
Vanaf komend schooljaar starten TalentStad Beroepscollege en TalentStad Praktijkonderwijs gezamenlijk de Brugklas Pro/vmbo(-basis). Daar worden leerlingen uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en kan de keuze voor of vmbo-basis of praktijkonderwijs een jaar worden uitgesteld. De brugklas Pro/vmbo(-basis) is bedoeld voor kinderen van groep 8 van het (speciaal) basisonderwijs voor wie bij het schooladvies nog niet duidelijk is welke richting beter bij hen past; vmbo-basis of Pro.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088 850 7660
Ons e-mailadres: info@talentstad.nl

Ons adres:
TalentStad Beroepscollege
Blaloweg 1
8041 AH Zwolle