Landstede Groep

Bovenbouw

Werken of verder leren? Ontdek het in leerjaar 3 en 4

De opleidingen op TalentStad duren vier jaar. Ze leiden je op voor verschillende vormen van het mbo. Daarom leren wij je vast stap voor stap meer verantwoordelijkheid te dragen voor je leren en werken. Dat doen we met studiewijzers en -planners. Bovendien oriënteer jij je op het mbo of de arbeidsmarkt door stages en bezoeken aan mbo-scholen. In leerjaar 3 en 4 bouw je ook een examendossier op. Daarin leggen we je cijfers vast, welke opdrachten je hebt uitgevoerd en welke vaardigheden je geleerd hebt. Alles om de aansluiting met het mbo perfect te laten verlopen.

Volg je de basis- of kaderberoepsgerichte leerweg? Dan kies je in het derde jaar meestal voor een beroepsgericht vak. Zo'n keuze maken kan best lastig zijn. Maar als je het Talent In Zicht-programma hebt gevolgd in de onderbouw, heb je misschien wel een beeld van jouw talenten. TalentStad maakt kiezen makkelijker door jou in het derde jaar de keuze te geven tussen meerdere onderdelen. Zo kun je uitproberen of een bepaald beroep bij je past. Die onderdelen noemen we profielen.

Weet je wel precies wat je wil? Dan kies je een specialistisch programma. Daar zitten alle arrangementen in die bij jouw toekomstige beroep horen. Je doet daar ook examen in. Als je wilt, kun je hier ook nog andere arrangementen aan toevoegen. Op TalentStad kun jij je keuze nog even uitstellen. Zo kun jij je breed oriënteren en de goede keuze maken wanneer jij er aan toe bent.
De profielen die je kunt kiezen:

Profiel:       Bouw, Wonen en Interieur (BWI)

Profiel:       Produceren, Installeren, Energie (PIE)

Profiel:       Mobiliteit enTransport (MET)

Profiel:       Zorg & Welzijn (Z&W)

Profiel:       Dienstverlening & Producten (D&P)

Profiel:       Economie & Ondernemen (E&O)

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088 850 7660
Ons e-mailadres: info@talentstad.nl

Ons adres:
TalentStad Beroepscollege
Blaloweg 1
8041 AH Zwolle