Landstede Groep

Ontdek wat je kunt op stage

Een belangrijk onderdeel van de opleiding van leerlingen is een oriëntatie op arbeid. Dit houdt in dat zij iedere schooldag twee of drie uur praktijklessen krijgen. Als de leerlingen in de derde klas stage gaan lopen, hebben zij dus al bijna een heel schooljaar praktijklessen gevolgd. Om de leerlingen op een praktische manier kennis te laten maken met de arbeidsmarkt, gaan de derdejaars leerlingen twee weken in april en de vierdejaars leerlingen van september t/m maart een dag per week stage lopen in het bedrijfsleven. Tijdens deze periode zijn onze leerlingen verzekerd vanuit school en gaat het om een onbetaalde stage.

De leerlingen kiezen in de tweede klas een richting (Profiel) die zij in de derde klas willen volgen. De Profielen zijn: profielen TalentStad

De stage moet in de derde klas aansluiten aan het Profiel en in de vierde klas aan het Arrangement dat de leerling heeft gekozen.

   

De stagemap:
Alle leerlingen die op stage gaan, krijgen de TalentStad stagemap. In deze map staat informatie en staan opdrachten die de leerling voorbereiden op de stage. Tijdens de stage moet ook een aantal opdrachten worden uitgewerkt en dient er dagelijks een kort verslag te worden gemaakt. Deze map zal na afloop van de stage met de leerlingen worden geëvalueerd. De leerling neemt de stagemap op de eerste dag van de stage mee naar het stagebedrijf.
De opdrachten vormen, samen met de stagebeoordelingen, een eindcijfer. Dit cijfer telt in de derde klas mee voor de overgang en in de vierde klas voor het praktijkexamen.

Stagebegeleiding:
Tijdens de stage wordt de leerling vanuit school begeleid door zijn/haar vakdocent. Deze docent bezoekt de leerling in de derde klas een keer en in de vierde klas twee keer per stageperiode.
De belangrijkste doelen van de stage zijn:
• - kennismaking met een bepaald beroep;
• - het oefenen van sociale en communicatieve vaardigheden;
• - ervaren hoe het is om te werken;
• - in de praktijk brengen van wat op school is geleerd.

Ben je nieuwsgierig naar onze leerlingen en hoe zij het vinden om op stage te gaan? Klik hier

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088 850 7660
Ons e-mailadres: info@talentstad.nl

Ons adres:
TalentStad Beroepscollege
Blaloweg 1
8041 AH Zwolle