Vmbo-kaderberoepsgerichte gemengd/theoretische leerweg (KGT)

Deze route heeft hetzelfde niveau als vmbo-KB. Wat is er dan anders? Als je voor deze vmbo-kaderberoepsgerichte gemengd/theoretische leerweg kiest, ben je iets meer met de theorie bezig. Het lesprogramma is afgestemd op de theoretische leerweg. Dus kun je later makkelijk doorstromen naar niveau 4.

  • Meer theoretisch ingesteld
  • Niveau sluit aan op mbo niveau 4
  • Makkelijk overstappen naar TL

Deze leerweg is bedoeld voor leerlingen die met succes de kaderberoepsgerichte leerweg kunnen volgen en zich thuis voelen in het praktische. Maar bij de start in leerjaar 1 heb je nog twijfels over de haalbaarheid van de theoretische leerweg als hoogst haalbare niveau. Mocht in klas 1 van het vmbo-KGT duidelijk worden dat de theoretische leerweg haalbaar is, dan kun je gemakkelijk overstappen naar TL.Onderbouw: Talent In Zicht

Voor de onderbouwklassen hebben we een speciaal programma dat je helpt een praktijkrichting te kiezen die bij je past: Talent In Zicht. Een programma van vier uur per week waarin je onder begeleiding van je mentor ontdekt wat je talenten zijn. Met behulp van het bedrijfsleven ontdek je wat je mogelijkheden zijn. Zo kun je betere keuzes maken als je weet wat je talenten en mogelijkheden precies zijn.

Leuker en beter leren met laptops

Wij werken vanaf in klas 1 met laptops als ondersteuning in het leerproces. Daarom is er op de hele school wifi. Een laptop moet je zelf aanschaffen. Wanneer de aanschaf van een laptop om financiƫle redenen niet mogelijk is, kan er gebruik gemaakt worden van de scholierenregeling van de gemeente Zwolle.