Vmbo-basisberoepsgerichte leerweg (BB)

Ben jij beter met je handen dan met je hoofd? Dan doe je de basisberoepsgerichte leerweg. In deze route heb je veel praktijkuren, afgewisseld met theorie. Die sluit direct aan op de praktijk.

  • Praktisch ingesteld
  • Lichte theorie, direct toepassen
  • Zo snel mogelijk een vak uitoefenen

In minimaal tien uur per week oefen je in praktische beroepsvaardigheden voor een bepaalde bedrijfstak of sector. Je krijgt eenvoudige theorie die bij de beroepsvakken hoort. De theorie leer je in de praktijk.

Onderbouw: Talent In Zicht

Voor de onderbouwklassen hebben we een speciaal programma dat je helpt een praktijkrichting te kiezen die bij je past: Talent In Zicht. Een programma van vier uur per week waarin je onder begeleiding van je mentor ontdekt wat je talenten zijn. Met behulp van het bedrijfsleven ontdek je wat je mogelijkheden zijn. Zo kun je betere keuzes maken als je weet wat je talenten en mogelijkheden precies zijn.

Leuker en beter leren met laptops

Wij werken vanaf in klas 1 met laptops als ondersteuning in het leerproces. Daarom is er op de hele school wifi. Een laptop moet je zelf aanschaffen. Wanneer de aanschaf van een laptop om financiƫle redenen niet mogelijk is, kan er gebruik gemaakt worden van de scholierenregeling van de gemeente Zwolle.