Online Infoavond Profielkeuze

Voor leerlingen uit klas twee en hun ouder(s)/verzorger(s) is er op woensdag 17 februari a.s. een Online Informatieavond over het kiezen van een profiel.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur start van de Online Informatieavond.

Tijdens het algemene gedeelte vertelt Ronald Kuijvenhoven, projectleider Talent In Zicht over de verschillende profielen die er zijn op TalentStad Beroepscollege.

Na de plenaire presentatie zijn er twee rondes met zes keuzemogelijkheden.

Keuze 1: Economie & Ondernemen

Vind jij het verkopen aan en adviseren van klanten leuk of zou je aan de slag willen op een kantoor? Ben jij meer iemand die zou willen werken in de horeca, logistiek of zou jij jouw eigen onderneming willen  beginnen? Dan is Economie en Ondernemen iets voor jou! Het is een veelzijdig profiel dat jou breed voorbereidt op je toekomst.

Keuze 2: Zorg & Welzijn

Jij vindt het fijn om voor en met mensen te werken. Je wilt graag helpen bij het verzorgen en verplegen van jongeren, ouderen, zieken of mensen met een beperking. Je vindt het leuk om mensen mooi te maken en te verzorgen. Jij bent geduldig, kunt goed luisteren en hebt doorzettingsvermogen. Werken in de sector zorg en welzijn is dan echt iets voor jou! Zorg en welzijn is een erg brede sector, waarin je kennis maakt met gezondheidszorg, welzijn, uiterlijke verzorging, facilitaire dienstverlening en ondersteunen bij sport- en bewegingsactiviteiten.

Keuze 3: Dienstverlening & Producten

Dienstverlening & Producten gaat over alles wat je doet of maakt voor een ander. Een dienst is bijvoorbeeld het organiseren van een sportdag. Een product is bijvoorbeeld een promotiefilm, een sticker of een 3D geprint object. Het is natuurlijk heel belangrijk dat jij weet wat die ander wil, dat jij jezelf goed kan presenteren en dat je creatief bent.

Keuze 4: Produceren, Installeren & Energie

Jij bent van jongs af aan druk bezig geweest met bijvoorbeeld technisch lego of een soldeerbout. Je vindt het leuk om kapotte apparaten uit elkaar te halen en te repareren. En als er een kraan in huis lekt, ben jij degene die de gereedschapskoffer pakt en ermee aan de slag gaat. Het profiel PIE is dan zeker iets voor jou.

Keuze 5: Mobiliteit & Transport

Auto’s, vrachtwagens of tweewielers zijn helemaal jouw ding. Je ziet jezelf als chauffeur op een grote vrachtwagen of een ander vervoersmiddel. Of misschien wil je later aan de slag als (bedrijfs)autotechnicus, tweewielertechnicus of chauffeur. Binnen het profiel MET leer je van alles wat met deze beroepen te maken heeft. Je sleutelt aan echte auto’s, fietsen en brommers en leert heel veel gereedschappen kennen die in een garage gebruikt worden. Je kiest voor een branche met passie, uitdaging en steeds veranderende technieken.

Keuze 6: Bouw, wonen & Interieur

Hier leer je: Gebouwen bouwen of onderhouden. Kozijnen schilderen en wanden behangen. Glaszetten. Meubels 2D en 3D ontwerpen en maken. Bouwplaats voorbereiden, funderingen maken, muren metselen en wanden afwerken. Interieurs ontwerpen en voorzien van een mooi design. Ook de basis voor kennis als je een eigenbedrijf wil starten of als ZZP’er aan de slag wil in de bouw of meubelindustrie. Deze mogelijkheden en veel meer, heb je als je voor het profiel BWI kiest.