Landstede Groep

TalentStad FESTIVAL

TalenStad stond in mei een aantal dagen in het teken van een écht festival. Talentstad FESTIVAL! Het plein van onze VMBO-locatie aan de Blaloweg was omgetoverd tot een heus festivalterrein, met onder meer live-muziek, foodtrucks en verschillende uitdagende workshops. De opbrengst kwam volledig ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

De publieke belangstelling van de eerste editie van het Talentstad FESTIVAL was overweldigend. Rond de klok van 16.00 uur stroomde het terrein langzaam maar zeker vol. Niet veel later maakten de wolken plaats voor een prikkelend voorjaarszonnetje en was de festivalbeleving compleet. Jong en oud hebben zich prima vermaakt te midden van de verschillende standjes. Het ontbrak werkelijk aan niets. Een prachtige nostalgische caravan vormde het hart van het terrein. Van daaruit werd gezorgd voor de muzikale omlijsting van de dag. Hits van vroeger en nu, gedraaid door een DJ én live ten gehore gebracht door onze eigen leerlingen van de schoolband.

 

Daarnaast kregen de aanwezigen een spetterende dansshow voorgeschoteld en kon iedereen zijn of haar geluk beproeven met het Rad van Avontuur. Wie een rondje maakte over het terrein kon het zo gek niet bedenken of het was aanwezig. In de fashionhoek werden nagels gelakt, haren gestyled en gezichten geschminckt. Even verderop konden de creatievelingen zich onder leiding van een streetart-kunstenaar uitleven met graffiti en konden de knappe koppen hun hersenen laten kraken bij de Escaperoom.

 

Wie de moeite nam de trap naar de gymzaal te beklimmen, kreeg het betere stuntwerk voorgeschoteld. Gecoacht door een professionele stuntman konden leerlingen naar hartenlust rennen, springen en slingeren. En wat te denken van het aanwezige Greenscreen! Filmliefhebbers konden hun lol op met het bouwen van decors en monteren van hun eigen filmpjes.

 

Zoals het een echt festival betaamt, ontbrak het evenmin aan het hapje en een drankje. Bij een old-skool foodtruck was huisgemaakte friet te krijgen met heerlijke mayonaise, aan de andere kant van het plein waren de sateetjes, hamburgers en pannenkoekjes populair. De gezondheidsfreaks hadden eveneens keuze genoeg: van alcoholvrije cocktails tot lekker romige smoothies. Allemaal verzorgd door personeel en leerlingen van Talentstad.

 

Tegen 19.00 was het festival ten einde. We kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd evenement. Iedereen zette zijn beste beentje voor en dat was goed te merken. De sfeer was gemoedelijk en ongedwongen. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een onovertroffen eerste editie van het Talentstad Festival. Een groot compliment voor onze kunstsectie onder bezielende leiding van Arien Kamperman. Over één ding was iedereen het na afloop eens: het Talentstad Festival krijgt een vervolg!

 

Dan is er ook nog een heel mooi filmpje gemaakt door TalentStad TV; klik hier

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088 850 7660
Ons e-mailadres: info@talentstad.nl

Ons adres:
TalentStad Beroepscollege
Blaloweg 1
8041 AH Zwolle