Wat je leert

Tijdens de lessen leer je de basis van het koken en serveren van eten en drinken. Je gaat aan de slag in de keuken, maar leert ook hoe je tafel moet dekken, drankjes in moet schenken en eten moet uitserveren. Kortom, je leert hoe je het jouw gasten naar de zin kunt maken.

Waar je goed in bent

Je bent gastvrij en vindt werken met eten, drinken en gasten leuk. Je houdt van lekker eten en drinken en kunt hier enthousiast over vertellen. Je vindt het niet erg om op onregelmatige tijden, in het weekend en tijdens vakanties aan de slag te moeten.

Wat je ermee kunt

Later kun je gastvrouw/gastheer, kok, ober, serveerster of barkeeper worden.  En natuurlijk is het ook mogelijk om je eigen horecazaak te beginnen.

Verplichte vakken route

  • Nederlands
  • Engels
  • Maatschappijleer
  • Rekenen
  • Lichamelijke Opvoeding
  • Klassiek en Culturele Kunstzinnige Vormgeving
  • Levensbeschouwing
  • Economie
  • Wiskunde

Keuzevakken

  • Ondernemen (EO-K5)
  • Gastheerschap (HBR-K1)
  • Keuken (HBR-K3)
  • Presentatie en Styling (EO-K7)

< terug naar profielpagina