Landstede Groep

Leerlingen op stage

Voetballiefhebbers op stage bij PEC!

     

Marijn, Bas en Yannick lopen wel op een heel bijzondere plek stage; bij PEC Zwolle in het MAC3PARK. Tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord mochten de leerlingen meekijken bij de beveiliging. Er werd gestart bij de kaartcontrole van het familievak. De wedstrijd konden de leerlingen vanaf de zijlijn bekijken. In de rust moesten ze de activiteit in het strafschopgebied opbouwen. Een leerzame middag, die een vervolg krijgt tijdens de wedstrijd tegen Heracles. Met dank aan ambassadeur van TalentStad Diederik Meijntjes.

Dilan en Shadé op stage in groep 2 van basisschool Het Carillon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mevrouw Louret heeft Dilan en Shadé bezocht op hun stageadres. Zij lopen samen stage in groep 2 van het Carillon.

Stageverslag van Judith Schuurhuis op ‘De Agnietenberg’

   

Ik loop hier stage omdat ik voor service en horeca heb gekozen, het is een heel mooi bedrijf en ik ben er wel is vaker geweest en had er goede verhalen over gehoord!

Hier heb ik wat informatie over mijn stage bedrijf onderaan vertel ik nog wat ik allemaal heb geleerd en wat ik leuk vindt aan mijn stage bij dit bedrijf.

De Agnietenberg vormt een prachtig decor voor uw huwelijksfeest, vergadering, receptie, bedrijfsfeest, outdoor event of diner.Alle accommodaties zijn elke dag open. De hoeve en het theehuis zijn geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen of partijen en kunnen exclusief voor uw gezelschap worden gereserveerd.

In 1399 werd hier een kloosterorde gesticht en er ontstaat een kloostergebouw, met diverse bijgebouwen waarvan het huidige Theehuis er een was. Het klooster wat zich daar bevond vermoedelijk op een deel van de huidige begraafplaats bergklooster, waar het graf van Jan Mulert, een van de vroegere eigenaren van het landgoed, van oorsprong binnen de kloostermuren lag.. moderne Devotie, opgezet door Gerrit de Groote, ook wel Geert Groote genoemd (1340 t/m 1384).  

Bij een grote brand in 1991 is helaas het oude Theehuis helemaal afgebrand. Alleen de vloer in de voorzaal van het Theehuis is nog over van het gebouw wat er nu staat. In 1992 is het gebouw in oude stijl herbouwd en nu doet het dienst als een van de zalen van de Agnietenberg. Naast de Agnietenberg, ligt ook camping de Agnietenberg, met diverse overnachtingsmogelijkheden.

Bij de Agnietenberg heb ik heel veel dingen geleerd enkele dingen daarvan zijn met mensen contact maken, tafels indekken, bruiloften of condoleances houden dingen rondbrengen enz. Ik vindt het hier heel leuk om stage te lopen omdat je hier niet elke dag of week het zelfde doet en veel verschillende dingen mag oefenen.                                                                                             

Leerlingen klas 2 koken voor bewoners De Genestetstraat

  

Ronald Kuijvenhoven presenteerde dinsdag honderd portretten van mensen die bij hem in de straat wonen. Kuijevnhoven wille alle bewoners van de De Genestetstraat (Wipstrik) vastleggen op een kunstwerk. Met honderd portretten van 33 gezinnen is hij nu halverwege.

Dat vond hij een mooi moment om te laten zien hoe ver hij is gevorderd. Kuijvenhoven wil met zijn doeken verbinden. 'Ontmoeting in de buurt', noemt hij zijn project. "Het kunstwerk bestaat uit een los doek per huishouden, alle doeken bij elkaar beelden vervolgens de gehele straat af." Kuijvenhoven werkt al vier jaar aan het kunstwerk van drieënhalf bij vijfenhalf meter.

De presentatie halverwege gebeurde bij het opleidingsrestaurant Gerecht & Land bij Landstede MBO aan het Rechterland, waar ook het deel van het kunstwerk dat gereed is tentoon wordt gesteld. "Naast kunstenaar ben ik ook docent en taakhouder bij TalentStad. Hierin probeer ik een brug te slaan tussen vmbo en mbo."

Daarom kwamen op de avond ook tien vmbo-leerlingen met het profiel horeca meedraaien om de avond tot een succes te maken. Kuijvenhoven organiseerde de bijzondere buurtborrel met zijn buurman Peter van Engen, die taakhouder is bij Gerecht & Land van Landstede.

Tweede en derdejaars leerlingen van vmbo-school TalentStad hadden daarom gekookt voor de bewoners van de De Genestetstraat. "Hier word ik heel blij van", zei Kuijvenhoven. "Een mooiere opdracht is er voor de leerlingen haast niet denkbaar. Ze zijn hier de hele middag en avond vol enthousiasme mee bezig geweest en maken direct kennis met het mbo. En we laten zien wat ons leerlingen allemaal kunnen. Ik ben apetrots."

 

Voor een leuk interview op RTVOost zie: Schilderij met portretten verbindt bewoners straat in Zwolle

Iris op stage bij Bonbonatelier A3 in Hattem

 

Ik ben iris uit 4b5. Ik ben 15 jaar en ik loop stage bij bonbonatelier A³ in Hattem. Ik leer bonbons maken en vullen en verschillende vullingen maken en ik vind het heel erg leuk. De collega’s zijn ook allemaal heel erg aardig en het is altijd gezellig. Ik vind de bonbons vullen het leukste om te doen omdat je heel erg geconcentreerd moet zijn want als je er te veel in doet komt er een bobbel op de onderkant van de bonbons. Ik vind het minder leuk om de mallen af te krabben omdat ik er soms best wel veel moet doen maar ik vind het niet heel erg om te doen.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088 850 7660
Ons e-mailadres: info@talentstad.nl

Ons adres:
TalentStad Beroepscollege
Blaloweg 1
8041 AH Zwolle