Landstede Groep

Leerlingen buiten de school

Het jaarlijkse voetbaltoernooi bij CSV28

De jongens tot 15 jaar zijn tweede geworden bij het jaarlijkse voetbaltoernooi SSZ bij CSV28. De heren hebben een geweldige teamprestatie neergezet; zij hebben gewonnen van Het CCC, Thorbecke SG en Het Greidanus. In de finale verloren ze helaas van het TaK. De twee coaches meneer Koele en meneer Kramer zijn super trots op onze voebaltalenten!

Klas 1 naar cultuurfestival WOEST!

  

Een festival vol multidisciplinaire workshops, voorstellingen, masterclasses en inspiratievolle sprekers voor leerlingen en docenten van het Voortgezet onderwijs. amateurkunstenaars en gezelschappen en toekomstige docenten uit de regio Zwolle en Oost-Nederland. Een programma dat uniek is in Oost-Nederland en plaats vindt in de Zwolse binnenstad.

   

Thema ‘Ontlabelen’
Dit jaar gaat speciale aandacht naar het thema ‘ontlabelen’. Eén op de vier kinderen en jongeren heeft een label, een stempel, een stoornis, een aandoening, een beperking of hoe je het ook maar wil noemen. Deze labels worden vaak geplaatst vanuit een onvermogen van een jongere, iets wat hij of zij niet kan of moeite mee heeft. Vanuit WOEST willen we ‘Omdenken’.

  

Aandacht vragen voor de bijzondere gedragskenmerken, de kwaliteiten, waarover eigenlijk ieder mens in meer of mindere mate beschikt. Dit gaan we niet vertellen, maar juist met cultuureducatie zullen jongeren dit zelf ontdekken, door te beleven en te ervaren. Kunst en cultuur houden je een spiegel voor en geeft je een andere manier om je verhaal te vertellen, een manier die past bij jou.

Excursie naar Isala Delta

      

Vandaag zijn we op excursie naar Kampen geweest. Ze zijn daar bezig met de aanleg van het Reevediep, een nieuwe zijtak van de IJssel, ten zuiden van Kampen, richting het Drontermeer. Er word daar een schutsluis gemaakt om van de IJssel naar het Drontermeer te varen. Toen we bij het kunstwerk kwamen, in de bouw noemen ze een brug, viaduct of sluis een kunstwerk i.p.v. een bouwwerk. Daar kregen we koffie in de keet en uitleg over Civilion. Civilion is de plek om betontimmerman te worden. Je krijgt zelfs een rijbewijs als je deze opleiding gaat volgen. Toen de koffie op was gingen we naar buiten. Eerst een veiligheidsinstructie lezen, de helm op en een veiligheidsvest om. Daar hebben we de sluis bekeken en de bekisting gezien. Hoe ze schuin beton maken en dat beton elk jaar steeds harder word. Toen zijn we naar beneden gegaan in de sluis. Daar zijn we op de bodem van de sluis geweest.

      
Het was best diep. Daarna naar boven naar de fundering voor het sluiswachters huisje. Het was mooi om te zien hoe alles gemaakt word. We zijn in een loods geweest waar ze spullen droog opslaan deze noemen ze een romneyloods. Toen naar binnen om de helm en het veiligheidsvest uit te doen. Meneer Broersen bedankte meneer Bolink en daarna gingen we weer richting Zwolle. Het was leuk en leerzaam.

Chris Zantingh en Klaas Weijkamp uit 3K7

Werkweek in Oostenrijk

Uitgezwaaid door ouders en medewerkers van TalentStad zijn ze vertrokken richting Oostenrijk.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088 850 7660
Ons e-mailadres: info@talentstad.nl

Ons adres:
TalentStad Beroepscollege
Blaloweg 1
8041 AH Zwolle