Landstede Groep

Minister Arie Slob en wethouder Jan Brink openen gerevitaliseerd TalentStad

18-01-2018

TalentStad Beroepscollege en TalentStad Praktijkonderwijs hebben de laatste jaren letterlijk en figuurlijk een metamorfose ondergaan. Zowel het onderwijs als het gebouw zijn vernieuwd. Op vrijdag 19 januari wordt deze mijlpaal gevierd met een officiële opening door onderwijsminister Arie Slob en onderwijswethouder Jan Brink van Zwolle.

Inspelend op de landelijke onderwijsontwikkelingen TalentStad de afgelopen jaren grote veranderingen ondergaan. TalentStad Beroepscollege biedt vmbo-kaderberoepsgerichte gemengd/theoretische leerweg (KGT), vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en vmbo-basis beroepsgerichte leerweg (BB). In de eerste twee jaren kunnen de leerlingen met het project TIZ, Talent in zicht, ontdekken wat ze willen en waar hun talenten liggen. Elke week gaan ze vier uur in de praktijk aan de gang met steeds verschillende projecten uit de profielen die ze in de bovenbouw kunnen kiezen. De school biedt zes profielen. Het gaat om Bouw Wonen Interieur (BWI), Zorg & Welzijn (Z&W), Produceren Installeren Energie (PIE), Dienstverlening & Producten (D&P), Mobiliteit Transport (MET) en Economie & Ondernemen (E&O). Op deze manier hebben de leerlingen volop keuzemogelijkheden. Zoals de slogan luidt: ‘Start in TalentStad, eindig in je droomberoep.’

 

Vernieuwd gebouw

TalentStad Praktijkonderwijs is dit schooljaar verhuisd van de Sleedoornstraat naar de Blaloweg 1. Dat betekent dat beide scholen nu onder één dak gehuisvest zijn. Het gehele gebouw is vernieuwd en met een mooie, lichte inrichting, goed geoutilleerde praktijklokalen en een ruime indeling volledig toegerust voor het vernieuwde vmbo met beroepsgerichte vakken. De huisvesting biedt nieuwe uitdagingen voor de leerlingen van TalentStad Praktijkonderwijs. Ook zij krijgen met TIZ, Talent in zicht, de mogelijkheid om verschillende arbeidsbranches te ervaren. Vervolgens gaan ze steeds meer stage lopen. Uiteindelijk is het te bedoeling dat zij met een baan van school gaan. Ook is er de mogelijkheid om de mbo niveau 1-opleiding Entree te volgen.

 

Verbinding

De revitalisering, het vernieuwde onderwijs en de verhuizing zorgen voor een constructieve verbinding tussen beide scholen en tussen de scholen met het bedrijfsleven: de praktijk. Er is de laatste jaren hard aan de weg getimmerd om dit te bereiken. TalentStad is trots op het bereikte resultaat en viert dit met een officiële opening, waarbij op een beeldende manier de verbinding wordt geïllustreerd. Met de komst van Minister Arie Slob en wethouder Jan Brink wordt het een speciale gebeurtenis. Beide onderwijsbestuurders kijken immers met een kennersoog naar de manier waarop TalentStad Praktijkonderwijs de leerlingen de kans geeft het beste uit zichzelf te halen. De opening vindt plaats op vrijdag 19 januari om 17.00 uur. De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088 850 7660
Ons e-mailadres: info@talentstad.nl

Ons adres:
TalentStad Beroepscollege
Blaloweg 1
8041 AH Zwolle